miercuri, 3 octombrie 2012

2 Mai


Statiunea litoralului romanesc 2 Mai este pozitionata intre Vama Veche si Mangalia si la aproximativ 52 de km de Constanta. Numele statiunii “2 mai” dateaza de pe vreamea lui A.I. Cuza  cand acesta a dizolvat adunarea legislativa  din data de 2 mai 1864.
Mihail Kogalniceanu in 1887 infiinteaza localitatea si o denumeste 2 mai . In ciuda faptului ca statiunea nu se bucura de multe posibilitati de agrement totusi exista in fiecare un numar semnificativ de turisti fideli statiunii care prefera linistea de aici in locul agitatiei din alte statiuni.

Aproape toti turistii care favorizeaza acesta statiune sunt familistii, veniti cu copii in cautare de relaxare si liniste, dar atrasi si de tarifele reduse. Ofertele de cazare in 2 Mai variaza, cazarile se fac in parte in locuintele localnicilor acestea concurand cu hotelurile si pensiunile din statiune. De cele mai multe ori, localnicii au de castigat in fata hotelurilor. Preturile pentru o noapte de cazare la casele localnicilor porneste de la 50 lei, acestia oferindu-le chiriasilor toate conditiile si posibilitatea de negociere. O alta forma de cazare posibila in statiune, este cortul. Plaja dipune de loc pentru camping.

Plaja nu este foarte dotata dar in shimb este curuta si dipune de un nisip fin. Fuctioneaza in cadrul statiunii si o tabara pentru copii. Statiunea 2 Mai este ideala celor care doresc o vacanta linistita departe de ablomeratie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu