miercuri, 10 octombrie 2012

Mamaia

Statiunea Mamaia este cea mai buna statiune din Romania cu cei mai multi turisti anual. Este un localitate care face parte din judetul Constanta cu o populatie de 50 de persoane. Marimea ei este de 8 km cu o plaja foarte bine pusa la punct.
In cazul unui sejur in aceasta statiune aveti parte de o mare diversitate de magazine, restaurante, terase, cluburi si discoteci in care va puteti petrece timpul in tot decursul zilei. Anual se fac foarte multe oferte de cazare in Mamaia cu preturi foarte bune si servicii de calitate.

Constructia acestei statiuni a inceput in 1906 cand s-au construit pavilioane si cabanute din lemn. Constructorul acestora a fost E. Recont un arhitect de renume la aceea vreme. Tot el a facut inaugurarea statiuni in 22 august 1906. S-a construit asadar o linie de cale ferata pentru a facilita transportul turistilor, linia avea sa parcurga traseu pe actualul bulevard mamaia. Acestea aveau sa dispara in incendiul din 1920 cand tot ce construise E. Recont avea sa fie distrus. Abia dupa primul razboi mondial avea sa se reinceapa modernizarea statiuni. Amenajarea ei a inceput dupa ce familia regala si-a propus o resedinta de vacanta in statiune, acum actualul Club Castel. Primele constructii au fost cazinou si cateva hotele. Dupa instalarea comunismului, statiunea Mamaia intra intr-un program de dezvoltare foarte rapid. Aceasta trebuia construita foarte rapid pentru a facilita cazarea majoritatea turistilor.

Atractiile pe care le puteti vizita in Mamaia sunt Satul de vacanta, aqua magic, si lacul Siutghiol. Satul de vacanta este un complex de restaurante modernizat in care puteti servi mancaruri traditionale dobrogene.  Aqua Magic este un complex acvatic modern in care va puteti distra impreuna cu copii avand la dispozitie o gramada de bazine pentru toate tipurile de innotatori.

Statiunea Mamaia poate caza in jur de 20.000 de turisti simultan in peste 60 de hoteluri si alte modalitati de cazare. Sunt multe Pensiuni in mamaia cu oferte care va pot satisface nevoile pe care le aveti in timpul sejurului. Puteti chiar incerca un sejur all inclusive in care aveti cazarea, masa si alte servicii incluse. Mamaia este o statiune foarte placuta si de aceea este cea mai vizitata statiune de pe litoral.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu