miercuri, 3 octombrie 2012

Mangalia


Staiunea  Mangalia in trecut a fost o colonie greceasca  denumita Callatis, astazi se un oras-port al Marii Negre, practice statiunea este construita peste ruinele cetatii Callatis. Turismul in statiune este influentat de Lacul Mangalia ce se intinde pe 260 de hectare care detine numeroase izvoare sulfuroase.
Asta face Mangalia o statiune balneoclimatica, deshisa pe tot parcursul anului. Statiunea este asezata in sudul litoralului  judetului Constanta.

In statiune exista doua mari baze moderne pentru tratare fiecare dotate cu patru bazine cu apa bogata in sulf perfecata pentru tratamentul kinetoterapeutic. Aceste baze de tratament sunt dotate si cu Sali de gimnastica medicala si sectii de hidroterapie. In ceea ce priveste petrecerea timpului liber aveti la dispozitie numeroase posibilitati de grement cu ar fi: ruinele Cetatii Callatis, Muzul Arheologic, baruri, terase si parcuri de distractie. O buna partea din turisti care vin in vanta la mare aleg acesta statiune deoarece oferta de cazare in Mangalia este favorabila comparativ cu ale statiuni ala litoralului romanesc. Numarul de hoteluri in statiune este mai redus fata de alte statiuni turistii care vin la Mangalia prefera cazarea in pensiuni.

Plaja de forma circulara si se intinde spre plaja Saturn. Plaja are o latime de 120 m in zona centrala iar la captul acestea se afla o faleza inalta care este folosita ca loc principal de relaxare a turistilor. Pe faleza gasiti terase cu priveliste la mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu