luni, 8 octombrie 2012

Neptun - statiunea lui Ceausescu


Timp de doua decenii statiunea Neptun a fost considerata “Perla litoralului romanesc” in perioada anilor ’70-’80 statiunea era cea mai luxsoasa si eleganta statiune de pe tarmurile romanesti. Neptun reprezenta pe vremea aceea puctul de odihna si relaxare pentru mai marii regimului comunist si mondenitatile din acea vreme.
Statiunea a fost construita in anul 1972 si turistii care aleg Neptunul ca destinatie de vacanta in senul estival spun ca acesta nu si-a pierdut prea mult din farmecul  de altadata.

Neptunul se gaseste in partea sud-estica a tarii, aproape de padurea Comorova adica statiunea se bucura de o vegetatie relativ bogata. Neptunul detine una dintre cele mai frumoase plaje de pe litoral este vorba de plaja “La Steaguri” nisipul fin si curat, dotata cu umbrelute si sezlonguri, cu scrumiere intre ele. Turistii spun ca plaja arata mai bine ca multe altele de pe litoralul romanesc si ca se poate compara cu cele din strainatate. Inafara de sezlonguri pe plaja mai puteti gasi si paturi(30/zi) si paturi acoperite(50/zi). Dupa o zi de plaja seara va puteti petrece timpul in teatru de vara, restaurantele de pe faleza sau scurte plimbari pe mare cu yachturi. Turistii mai vin si pentru a se trata de anumite anumite boli reumatice sau de alta natura prin bai de plante, bai cu namol rece, si cu masaje de natura medicala.

Sunt hoteluri in Neptun care au deja in dotare baze de tratament. In statiune predomina hoteluri 4 stele, numarul de pensiuni si vile fiind mai redus. Daca vrei sa-ti petrece un sejur linistit si relaxant si vrei sa iti imbunatatesti sanatatea Neptun este o alegere aptima.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu